Véget ért az első kaposvári Fedettpályás Lovastusa Championatus

2024. március 23-24-én lezajlott a kaposvári Pannon Lovasakadémián a Fedettpályás Lovastusa Championatus utolsó fordulója, és a champion avatás mellett kiosztásra került a Gidrán Lótenyésztők Magyarországi Egyesülete, a Furioso-North Star Lótenyésztő Országos Egyesület és a Kisbéri-félvér Lótenyésztő Országos Egyesület által felajánlott pénzdíj a két-két legeredményesebben szereplő gidrán, furioso és kisbéri-félvér fajtájú lovak számára.

A szombati napot – az előző fordulókhoz hasonlóan – ismét a Díjlovagló szakág CDN-B versenye nyitotta, melynek keretén belül a lovastusa championatus résztvevői is bemutatták programjaikat.

Nikoletti Petra Karával Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

A délután folyamán a díjugrató részfeladattal folytatódott a próbatétel a fedelesben. Az egész hétvégéről élő közvetítés folyt a Pannon Lovasakadémia Facebook-oldalán, amely felvételeket az érdeklődők vissza is nézhetik a honlapon.

Mezei Lívia Mathias Rex nyergében Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

A versenynap lezárásával megkezdődött a tereppálya éjszakába nyúló felépítése, hogy a vasárnap reggel 9 órás kezdés előtt a versenyzők már zavartalanul birtokba vehessék azt.

Helmrich Evelin Gladiátorral Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

Szuh Leila Old Smart Jackson nevű lovával Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

A megmérettetés pályáit ezúttal is Ódor Gábor tervezte, amely méltó terepet nyújtott a versenysorozat lezárásának.

Polányi Kata BZ Kentaro nevű póniján Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

A számokban elnyert helyezéseket a kategóriák közötti szünetekben hirdették ki, míg a championatus végeredményének kihirdetésére a verseny végén került sor.  A három versenyszámon belül összesen hat kategóriában lettek értékelve a championatus résztvevői – minden kategóriában az első három helyezett vehetett át érmet, serleget, illetve az Equishop Kft. és Kollár Csaba által felajánlott tárgyi jutalmat, lovas felszereléseket. Emellett a nyertesek Dallos Eszter prémium lótakarmányok gyártásával foglalkozó cége, a GoldHorse Holding Zrt. hozzájárulásával a lovuk számára is vihettek haza némi finom jutalmat, lótáp formájában. Végül, de nem utolsó sorban, a fajtaverseny győzteseinek gratulált Kollár Csaba a Lovastusa Szakbizottság elnöke és dr Vincze Anikó, a Szakbizottság tagja.

Eredmények

AK – Nyitott kategória

A Fedettpályás Lovastusa Championatus AK – Nyitott kategóriájának helyezettjei Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

• I. helyezett: Varga Virág Anna (Lovasakadémia SC, edző: Pálos Anikó)
  • II. helyezett: Fehér Sára (Somogyjádi Szabadidő SE, edző: Szabó Orsolya)
  • III. helyezett: Dobos Lili (Cavallino LSE, edzők: Géczi Orsolya, László Gabriella, Szakolczai Kinga)

AK – CCN1* lovasok kategória

A Fedettpályás Lovastusa Championatus AK – CCN1* lovasok kategóriájának helyezettjei Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

• I. helyezett: Schaller Gábor (Magyar Póni Klub Sz.)
  • II. helyezett: Nagy Kinga (BZ Eventing LE, edző: Bogár Orsolya)
  • III. helyezett: Szij Viktor (Kátai Szabadidő SE, edző: Jobbik Ákos)

A0 – Nyitott kategória

A Fedettpályás Lovastusa Championatus A0 – Nyitott kategóriájának helyezettjei Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

• I. helyezett: Györe Alexandra (Skublics Imre LK, edző: Varga István)
  • II. helyezett: Pető Csenge (Lovasakadémia SC, edző: Rezgő Zoltán)
  • III. helyezett: Unger Patrícia (Lovasakadémia SC, edző: Bujdosó Zsuzsanna Éva)

A0 – CCN1* lovasok kategória

A Fedettpályás Lovastusa Championatus A0 – CCN1* lovasok kategóriájának helyezettjei Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

• I. helyezett: Máriássy Fruzsina (Szilaj Lovas Park, edzők: Németh Gábor, Schaller Gábor)
  • II. helyezett: Szij Viktor (Kátai Szabadidő SE, edző: Jobbik Ákos)
  • III. helyezett: Vámosi Lilla (Pauer LK)

A – Nyitott kategória

A Fedettpályás Lovastusa Championatus A – Nyitott kategóriájának helyezettjei Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

• I. helyezett: Fejes Kata (Kéktói Ménes SE, edzők: Csáki Mónika, Schaller Gábor)
  • II. helyezett: Habsburg Lothringen Eilika (Magyar Póni Klub Sz., edző: Tuska Pál)
  • III. helyezett: Polányi Kata (Pauer LK, edő: Vámosi Lilla)

A – Amatőr kategória

A Fedettpályás Lovastusa Championatus A – Amatőr kategóriájának helyezettjei Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

• I. helyezett: Erdős Dorina (Lovasakadémia SC, edzők: Egyed László, Hafner Dóra, Rezgő Zoltán)
  • II. helyezett: Sándor Petra (Magyar Póni Klub Sz., edzők: Németh Gábor, Schaller Gábor)
  • III. helyezett: Szász Karolina (Magyar Póni Klub Sz., edzők:Habsburg-Lothringen Eilika, Kriesch Enikő, Tuska Pál)

A Championatus részletes eredményei az alábbi galériában megtekinthetők:

Fajtaverseny

Furioso-North Star:
I. helyezett: BREMEN PLAN FURIOSO-76 CHELENG – Tenyésztő és tulajdonos: Kucsora István; lovas: Fejes Kata (Kéktói Ménes SE, edzők: Csáki Mónika, Schaller Gábor)
II. helyezett: CHI LO SA FURIOSO-95 NATASA – Tenyésztő: Halász Lajos, tulajdonos és lovas: Korsós Boglárka Zita (Kiskunhalasi BM Határőr Dózse SE, edzők: Habsburg-Lothringen Eilika, Mariette Wassibauer, Tuska Pál)

A Fedettpályás Lovastusa Championatus legeredményesebb furiosója Bremen Plan Furioso-76 Cheleng Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

Kisbéri-félvér:

I. helyezett: ECSED ROVEN AVATAR – Tenyésztő és tulajdonos: Inter-Agrárium Mezőgazdasági Kft., lovas: Hock Zsófia (Nagyvázsonyi Lovas Klub, edzők: Gömbös Endre András, Hargitai János, Hockné Tillier Júlia)
II. helyezett: JACKSON DZSIPSZI – Tenyésztő és tulajdonos: Németh Imre, lovas: Chodák Zorka (Cavallino LSE, edzők: László Gabriella, Sós Attila)

A Fedettpályás Lovastusa Championatus legeredményesebb kisbérije Ecsed Roven Avatar Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

Gidrán:

I. helyezett: GIDRAN-23 (ÍRÓDEÁK) – Tenyésztő: Állami Ménesgazdaság, tulajdonos: NKE Ludovika Huszár Lovarda Nonprofit Kft., lovas: Kollár Csaba (Ludovika Sportegyesület, edzők: Fülöp Sándor)
II. helyezett: JARNAC GIDRAN-35 (KAMILLA) – Tenyésztő és tulajdonos: Dr Tóth Vera, lovas: Schaller Gábor (Magyar Póni Klub Sz.)

A Fedettpályás Lovastusa Championatus második legeredményesebb gidránja Jarnac Gidran-35 (Kamilla) Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

A fajtaverseny részletesebb eredményei az alábbi galériában elérhetőek:

Last modified: 2024-03-26