Fedettpályás Lovastusa Championatus II. forduló

Január harmadik hétvégéjén lebonyolításra került a Furioso-North Star Lótenyésztő Országos Egyesület, a Kisbéri Félvér Lótenyésztő Országos Egyesület, a Gidrán Lótenyésztők Magyarországi Egyesülete és a Lovastusa Szakág támogatásával a három fordulósra tervezett kaposvári Fedettpályás Lovastusa Championatus sorozat második fordulója. A verseny ezúttal is az AK, A0 és A kategóriák számára lett kiírva.

A szombati napon CDN-B díjlovas verseny került megrendezésre, amelynek keretén belül lett lebonyolítva a lovastusa verseny díjlovaglás részfeladata is – a lovasok mindkét szakág versenyére nevezhettek, így eredményük a díjlovas szakágban is elszámolásra kerülhetett.

Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

Szombaton délután pedig a díjugrató pályán mutathatták be a párosok tudásukat.

Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

Vasárnap zajlott a terep részfeladat az Ódor Gábor által épített pályán, amelyen ez alkalommal egy mobil benk típusú akadály is felépítésre került az A kategória számára.

Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

 

Eredmények:

Az AK nyitott kategóriában az első helyet a Lovasakadémia SC versenyzője, Varga Virág Anna szerezte meg Ludvig M nevű lovával, 37,2 hibaponttal, hibátlan ugró- és tereppályával.

Második lett Major Soma Chimichanga 3-mal, az Airvent Lovas Club versenyzője, harmadik helyen pedig Dobos Lili végzett Treasure nyergében, a Cavallino LSE színeiben.

Pénzes Levente (Szilvásváradi LSKE) Cashgarral a negyedik, Fehér Sára (Somogyjádi Szabadidő SE) Diwannel az ötödik, Polgár Alexa (Ördöglovas SE) Cezanio de Luxe-szal pedig a hatodik helyért járó szalagot vehette át.

AK CCN1* lovasok kategóriában egyedüli indulóként Nagy Kinga (BZ Eventing LE) vehetett át díjat Nobelfee nevű lovával.

Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

A0 nyitott kategóriában szintén a Lovasakadémia SC lovasa aratott győzelmet Unger Patrícia személyében, aki Déva Gidrán I-17 (Bormámor) nyergében hibátlan ugró- és tereppályával őrizte meg vezető pozícióját, 31,4 hibaponttal.

Második helyen végzett Forgács Dina Páholy Bakonnyal az Oxer Team képviseletében, a harmadik helyet pedig Füle Viktória, a Lovasakadémia SC versenyzője szerezte meg Calisto M-mel.

A negyedik helyért járó szalagot Csáti Viktória (Magyar Póni Klub Sz.) kapta Sumákkal nyújtott teljesítményéért, az ötödik Barabás Tímea (Katlan Lovas Sportegyesület) lett Ashtával.

A CCN1* lovasok kategóriában Vámosi Lilla, a Pauer LK lovasa indult két lovával – első lett Cenzor Indigó, második Lacrimosa.

Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

Az A amatőr kategória lovasai közül Szász Karolina került ki győztesen Tejszínhab nevű lovával, a Magyar Póni Klub Szövetség színeiben, 37,5 hibaponttal.

Második helyen Erdős Dorina végzett a Lovasakadémia SC versenyzője, Canopy nevű lovával, harmadik helyen zárt Chodák Zorka Jackson Dzsipszivel a Cavallino LSE képviseletében.

Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

Mészáros Liza Lívia (Magyar Póni Klub Sz.) szerezte meg Rádiháza Alfával a negyedik és Barabás Tímea (Katlan Lovas Sportegyesület) Nans nevű lovával az ötödik helyezést.

Az A nyitott kategórián belül az első helyezést Habsburg Lothringen Eilika, a Magyar Póni Klub Szövetség lovasa érte el Rádiháza Juvenával, a páros egy verőhibát ejtve összesen 37,4 hibapontot gyűjtött.

Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

Második lett Fejes Kata Bremen Plan Furioso-76 Cheleng nyergében, a Kéktói Ménes SE versenyzője, harmadikként zárt Polányi Kata BZ. Kentaro nevű pónijával a Pauer LK színeiben.

A negyedik helyezésért Vámosi Lilla (Pauer LK) vehetett át Déva Gidran I-30 (Szimpátia)-val szalagot, az ötödik Czirok Márton (BZ Eventing LE) Nyrával, a hatodik Unger Patrícia (Lovasakadémia SC) pedig S-Saripuszta Olivával tehette meg ugyanezt.

Fotó: Gyönyörű Kíra, Kiruu Photo

A harmadik forduló március 23-24-én kerül megrendezésre, ahol mindhárom kategóriában a fedeles Championatus eredményhirdetésére is sor kerül, illetve kiosztásra kerülnek a szponzorok által felajánlott különdíjak a legeredményesebb gidrán, furioso és kisbéri lovak számára.

Last modified: 2024-01-26