Évértékelő, elismerések átadása, tisztújítás a Lovastusa Szakágban

2023. november 28-án lebonyolításra került a Lovastusa Szakág éves rendes közgyűlése, melynek keretein belül a Közgyűlés elfogadta a leköszönő Bizottság 2023. évi szakmai- és pénzügyi beszámolóját.
Ezúton is köszönjük lelkiismeretes, kitartó munkájukat, mellyel a lovastusa sportot támogatták!

 

A következő napirendi pont szerint sor került a 2023-as hazai szabadtéri szezon eredményei alapján a Szakág díjainak átadására (a díjazottak részletes listája a korábbi cikkünkben érhető el: 2023-as év díjazottjai) A plakettek mellett különdíjak is kiosztásra kerültek. A Ludovika Sportegyesület jóvoltából a magyar ranglista legeredményesebb lovasa – Hock Zsófia, az Ifjúsági Champion – Kulcsár Petra, a Kezdő lovas Champion – Szalai Sarolta és a Póni Champion – Somogyi-Hellebrandt Lili díjmentesen vehetnek részt egy lóval a Ludovika SE jövő évi edzőtáborában. A másik különdíjat Unger Patrícia nyerte el, aki saját tenyésztésű és tulajdonú lovával, Büszkével szerezte meg az Év Kezdő Lova címet; tárgyi jutalma egy pasztell kép lováról, melyet Oroszvári-Szabó Péter fotója alapján készített a felajánló, Fábri-Hatvani Fanni.

A Kezdő Ló Championatus díjazottjai (Unger Patrícia – Büszke, Jakli Norina – Illinois, Szij Viktor – KH Nokedli, Vámosi Lilla – Déva Gidran I-30 Szimpátia)

A Magyar Bajnokság helyezettjei (dr. Tuska Péter, Hock Zsófia, Varga István)

A negyedik napirendi pontban kiírt tisztújítás keretén belül a Közgyűlés szavazása szerint megalakult az új Szakbizottság az alábbiak szerint:

Elnök: Kollár Csaba

Tagok: Orcifalvi Borbála, dr. Bogár Orsolya, Fábri-Hatvani Fanni, Dr. Vincze Anikó, Balog Donát, dr. Tuska Péter

(balról jobbra: Balog Donát, dr. Tuska Péter, dr. Bogár Orsolya, Kollár Csaba, Fábri-Hatvani Fanni, Orcifalvi Borbála, Dr. Vincze Anikó)

A Szakági Elnök beszédében vázolta, miként szeretné új szemlélettel biztos alapokra helyezni a Lovastusa Szakág működését, a versenynaptár összeállításába szakmai szemlélettel beépíteni az egymásra épülő, a lovasok fejlődését segítő edzőtáborokat, és emellett az elérhető közelségben lévő külföldi versenyhelyszíneket is igyekszik jobban bevonni a magyar lovastusa vérkeringésébe, mind versenyzés, mind edzőtáborok kapcsán is.

Az új bizottság emellett fontosnak tartja a Szakág fejlődését elősegítő, jövőbemutató képzési rendszer kidolgozását, szakmai műhely létrehozását, népszerűsíteni a lovastusa szakágat, nem csak a lovasok, de a tenyésztők körében is, akik révén lovastusára alkalmas magyar lóállományt kívánnak bevonni a versenyzésbe.

Dallos Gyula Miniszteri biztos a közgyűlés végén üdvözölte az új szakbizottságot és eredményes munkát kívánt.

Last modified: 2023-12-01