Bábolna 2023. augusztus 25-27.

Hírek

Ha Bábolna, akkor extrém időjárás? Az idei évben ez látszik tendenciának, hiszen az eddigi két bábolnai rendezvény rendkívüli időjárása után az augusztusi verseny is egy hőhullám csúcsán, magas páratartalom melletti, szinte fullasztó hőségben került megrendezésre.

A hőség miatt minden nap korán kezdődtek a versenyszámok, hogy a magasabb terhelésű kategóriák még az extrém meleg előtt befejeződhessenek.

A versenyen 116 páros indult el 5 kategóriában, és ismét szép számmal érkeztek külföldi versenyzők is.

A megszokottól eltérően lett kiírva a verseny, követve a mostanában rövid formátumú versenyszámokra jellemző nemzetközi trendet. Így a pénteki díjlovaglás után szombaton az ugrópályán bizonyíthattak a párosok, hogy aztán vasárnap a terepszakaszon mutathassák meg rátermettségüket.

A versenyen érezhető volt, hogy a lovasok a közelgő kontinens viadalokra és az Országos Bajnokságra készülnek, volt akinek a minősülés megszerzése volt a cél, mások pedig az „utolsó simításokat” végezték a nemzetközi bajnokságok előtt.

A versenyrendezők és a hivatalos személyek ismét kitettek magukért, a verseny szervezetten és balesetmentesen került lebonyolításra.

Az eredmények itt megtekinthetők:

http://nevezes.eventing.hu/#/Event/Info?eventId=16867

Köszönjük a Bábolna Nemzeti Ménesbirtoknak ezt a remek versenyt!

Unger Patrícia – Büszke

Last modified: 2023-09-13