Új versenyhelyszín: Kutas-Kozmapuszta

Hírek

Kutas- Kozmapuszta – beszámoló

 

Augusztus 12.-én új versenyhelyszínt avatott a lovastusa szakág, Kutas-Kozmapusztán egy gyönyörű, új helyszínen versenyezhettek lovasaink. A Somogy megyei községben a jelenleg 5 csillagos luxusszállodaként működő Hertelendy Kastélyhoz tartozó birtokon került megrendezésre a verseny.

Az impozáns helyszínen a hazai egynapos lovastusa versenyekhez képest szép létszámmal gyűltek össze a lovasok, 23 páros állt starthoz és mérte össze a tudását két kategóriában, A0 és A kategóriák kerültek kiírásra.

Az egynapos versenyek lebonyolítási rendszerének megfelelően délelőtt először díjlovagoltak a lovasok, a díjlovas programokat a nemzetközi versenyeken is aktívan tevékenykedő dr. Vincze Anikó, és Hafner Dóra bírálta. A díjlovaglás után folyamatosan következett az ugró részfeladat, az ugrópályán Vincze Zoltán és Nagy Lajos versenybírók várták őket.

A délelőtti program a kastélyparkban, gyönyörű környezetben került lebonyolításra, ahová kilátogattak a kastélyszálló vendégei is.

Délben egy rövid pihenő és az istálló melletti kialakított büfében elfogyasztott ebéd után következett a terepverseny, ahol gyönyörű, újonnan épített terepugrásokon, a rendező és önkéntesek által hatalmas munkával szépen előkészített tereppályán versenyezhettek a lovasok.

A tereppályát Jobbik Ákos tervezte és építette a már tőle megszokott magas szakmai színvonalon.

A verseny után az eredményhirdetés stílusosan a kastély bejárata előtt zajlott, ahol a lovasok a hagyományos kupa és díjszalag mellett tárgynyereményeket is átvehettek.

 

A kastélyhoz tartozó hatalmas területen Jobbik Ákos irányításával készül két nemzetközi szintű vizesakadály is és a domborzati viszonyok kihasználásával fel- és leugrók is épültek. A rendező a jövőre nézve tervezi a talaj javítását is és nyitott a további versenyeket illetően.

Reméljük, hogy ez a verseny egy valami új kezdete és úttörője lesz, mert a helyszín alkalmas lehet hosszú távon akár nemzetközi több napos versenyek lebonyolítására is.

 

Czirok Márton és BZ Wanda

 

Last modified: 2023-08-17