II. Keceli Lovastusa Verseny

Hírek

Szeptember 16-án az NLK Lovasakadémia S.E. szervezésében megrendezték II. Keceli Lovastusa versenyt. A Bács-Kiskun vármegyei versenyhelyszín – a Hatvani Lovastanya – jelenleg 5 patkós lovardaként üzemel.

A szombati versenynapon 3 kategória (AC, AK és A0) 27 versenyzője mérhette össze tudását.

A hajnali felhőszakadás után reggel még szitáló eső és dupla szivárvány fogadta a készülődő lovasokat, de a verseny kezdetére már kedvezően alakult az időjárás.
Az egynapos versenyek lebonyolítási rendszerének megfelelően délelőtt először a caprilli és díjlovas programokat lovagolták a lovasok, melyet Nagy Lajos, Vincze Zoltán és, Nagy Sándor pontoztak.
Ezzel szinte párhuzamosan következett az ugró részfeladat, ahol Nagy Lajos versenybíró várta versenyzőket.

A déli ebédszünetet és pihenőt követően a Jobbik Ákos által épített kiváló tereppályán mérhették össze tudásukat a ló-lovas párosok. A tavalyi évhez hasonlóan most is számos látványos akadályelemmel készültek a rendezők, nagy sikere volt a gémeskút, a hordó-szőlőprés és az ágyú kombinációknak.

A verseny utáni eredményhirdetésen a lovasok a kupa és díjszalag mellett a támogatói felajánlásoknak köszönhetően tárgynyereményeket is átvehettek.

A visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy nemcsak eredményekben gazdag, de jó hangulatú és kiváló szervezésű versenynapot tudhatunk magunk mögött. Köszönjük ezt a gyakorlott és segítőkész pályaépítőknek, bíróknak és versenyirodának is. Bízunk benne, hogy Kecel immáron véglegesen is felkerülhet a hazai lovastusa versenyek térképére.

A képen Varga István

Last modified: 2023-09-19