Korosztályos lovasaink sikerei Kaposváron

Hírek

  1. június 16-18. között zajlott Kaposváron a második hazai rendezésű nemzetközi lovastusa verseny.

A májusi verseny sikere után senki sem remélte, hogy a júniusi rendezvényre még a korábbinál is több nemzetközi nevezés érkezik.

Ha a számokat nézzük, a több mint 200 beérkezett nevezés után végül 184 startot bonyolítottak le a szervezők, amiből 96 páros indult a nemzeti versenyszámokban és 88-an álltak starthoz a nemzetközi kategóriákban. Érkeztek lovasok Ausztriából, Csehországból, Lengyelországból, Németországból, Olaszországból és Szlovákiából is, akik összemérték lovastudásukat a hazai mezőnnyel.

A nagyszámú résztvevővel kiválóan, szervezetten dolgozott a szervezőbizottság, minden esemény pontosan, rendben zajlott. Ebben nagy szerepe volt a jól működő a kommunikációs csatornáknak is, az esemény Facebook oldala (Kaposvár Eventing), az eventing.hu Facebook csoport és a résztvevők számára létrehozott Whatsapp csoport segítségével mindenki pontosan, időben megtalálhatta a számára fontos információkat.

Kedvező időjárási körülmények, gyönyörű tereppálya és európai színvonalú díjlovas – és díjugrató pálya várta a résztvevőket, akik a visszajelzések alapján elégedettek voltak a körülményekkel és a szervezéssel.

A verseny legmagasabb terhelésű, hosszú 3 csillagos kategóriájában az egyetlen magyar nevező, Pintér Vanda sajnos visszalépett a versenyzéstől, így ott nem tudunk magyar vonatkozású eredményről beszámolni, azonban a rövid 3 csillagos szinten hazai siker született, ahol az ezen a szinten most bemutatkozó Grósz Kata Kantharos BP nevű lovával megnyerte a versenyszámot a népes, 20 főt számláló mezőnyben.

A hosszú 2 csillagon is tapsolhattunk az eredményhirdetésen magyar lovasnak, az Ifjúsági Európabajnokságra készülő Pataki Anna Klára Lennard 40 nevű lovával a dobogó 3. fokára állhatott.

Rövid 2 csillagos kategóriában szintén nagyon sok nevezés érkezett, a 23 indulóból a legjobb helyezést a magyarok közül Rády Anna érte el utánpótlás lovával, Cin-Cin Kisegérrel, aki most először mutatkozott be ezen a szinten.

Az 1 csillagos nemzetközi bevezető kategóriában volt a legnépesebb a mezőny (29 induló), és ebben a versenyszámban volt a legtöbb magyar résztvevő is (12 páros). Itt a nemzetközi szinten most debütáló Bata Regina Babucha Andalusi nevű lovával második, Jakli Norina a mindössze 5 éves Illinoissal harmadik, Sipos Luca Idahoval negyedik helyezett lett.

A két idei kaposvári verseny alapján már egyértelműen beérni látszik a szervezők több éves munkája, kimondhatjuk, hogy Kaposvár felkerült a nemzetközi lovastusa versenyek térképére, ahonnan minden résztvevő elégedetten távozik és ahova szívesen térnek vissza a sportolók, a hivatalos személyek és a nézők is.

A képen Grósz Kata és Kantharos BP

Last modified: 2023-06-29