Kaposvár 2023. 05. 18-21.

Egyéb, Hírek

A 2023-as év első hazai rendezésű nemzetközi versenyére került sor Kaposváron május 18-21 között.

Rekord számú, közel 200 lovas adta le nevezését a versenyre, a hazai lovasok mellet a környező országokból is szép számmal érkeztek nevezések, Ausztriából, Csehországból, Németországból, Romániából és Szlovákiából is érkeztek lovasok. A nemzetközi kategóriákban 77, a hazai számokban összesen 110 páros állt starthoz a verseny pénteki napján.

A kaposvári verseny főként az utánpótlás korú lovasok számára fontos állomás, hiszen itt lehetőség van 2 csillagon hosszú formátumú versenyt teljesíteni, ami a korosztályos Európa-bajnokságra való minősülés alapfeltétele. Ez kiváló lehetőség a magyar utánpótlás válogatott számára, versenyzőink éltek is a lehetőséggel.

A versenyre meghívott külföldi hivatalos személyek szintén magas minőséget képviseltek, nemzetközileg is elismert, magas szinten képzett szakemberek vettek részt a rendezvényen. Vezető bíróként a német Ernst Topp, a verseny Technikai Delegáltjaként a holland Gert Naber fogadta el a szervezők meghívását. Mindkét szakember a legmagasabb szintű FEI versenyeken szokott részt venni, és elismerően nyilatkoztak a helyszínről és a rendezésről, illetve a résztvevők visszajelzései is pozitívak voltak.

A verseny előtti hét időjárása nem volt túl biztató, próbára tette a rendezőket, de végül minden a helyére került, és bár csütörtökön még esett, a hétvégére gyönyörű napos idő volt.

Pénteken a sok induló miatt egyszerre három négyszögben zajlott a díjlovaglás.

Szombaton a terepnapra kiváló időjárás és kiváló talajú, gyönyörűen felépített pálya fogadta a lovasokat. A nemzetközi verseny pályáit a szintén elismert német szakember, Wilfried Thiebes tervezte, a tereppálya nagyon korrekt a szinteknek megfelelő nehézségű volt. A nemzeti versenyen részt vevők számára Jobbik Ákos tervezett feladatokat, szintén nagyon korrekt, jól lovagolható pályákkal fogadta a lovasokat. A kaposvári tereppálya adottságai miatt kiválóan felkészített, jó állóképességű, jó egyensúlyban levő lovakat igényel, hiszen a szintkülönbségek próbára teszik a párosokat.

A vasárnap reggeli állatorvosi vizsgálat után került megrendezésre a díjugratás. Délelőtt a nemzetközi számok, délután pedig a nemzeti kategóriák kerültek lebonyolításra.

 

Hazai sikerként elmondható, hogy minden nemzetközi versenyszám eredményhirdetésén volt magyar lovas. A szervezők és a hivatalos személyek érdeme, hogy a verseny probléma mentesen, sok pozitív visszajelzés mellett ért véget, a lovasok boldogan és elégedetten nyilatkoztak a hétvégéről.

Reméljük, hogy Kaposvár a továbbiakban is fog tudni rendezni nemzetközi versenyeket, mert a helyszín adottságai lehetővé teszik a hosszú formátumú, illetve a magasabb, akár 4 csillagos versenyek rendezését is, így akár a 2017-es Póni EB után egyéb kontinens viadalok is helyet kaphatnának itt.

A Pannon Lovasakadémia június 15-18 között újabb nemzetközi és nemzeti lovastusa versenynek ad otthont, amire ismét szép számmal érkeznek a nevezések.

A rendezők szeretettel várnak mindenkit.

 

Magyar lovasaink eredményei a májusi verseny nemzetközi versenyszámaiban:

CCI 1* Intro: Rády Anna Cin-Cin Kisegér 2.hely

CCI 2*-S:   Grósz Kata- Kantharos-BP 4. hely

Hock Zsófia- Indikátor 6. hely

CCI 2*-L: Boda Csenge- Cum Laude 3. hely

CCI 3*-S: Hock Zsófia- Valencia 6.hely

A képen Boda Csenge és Cum Laude

 

 

Last modified: 2023-06-06