Sikeresen lezajlott a 2023-as év első lovastusa versenye

Egyéb, Hírek

Bábolna adott helyszínt 2023. április 14-16. között az év első hazai lovastusa versenyének.

Az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, próbára tette a lovasokat, lovakat, a verseny rendezőjét és a résztvevő hivatalos személyeket egyaránt. A zord időjárás ellenére mindenki a legjobb tudása szerint tette a dolgát és igyekezett alkalmazkodni a körülményekhez, így egy sikeres évkezdést tudhatunk magunk mögött.

A versenyen népes mezőny mérte össze a tudását, 142 nevezés érkezett 5 különböző kategóriában. A környező országokból is szép számmal érkeztek nevezők – Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Szlovákia és Svájc lovasai álltak starthoz a pénteki díjlovaglásnál.

A díjlovaglás után a szombati napra tervezett terepverseny megrendezése a folyamatos és heves esőzés miatt bizonytalanná vált, így a verseny rendezője és a vezető hivatalos személyek végül amellett döntöttek, hogy – a versenynapokat felcserélve – a második napon inkább a díjugratás került lebonyolításra. Ez nagyon jó döntésnek bizonyult, mert vasárnap egy jó állapotú tereppályán, komolyabb esőzés nélkül teljesíthették a versenyzők a Jobbik Ákos pályaépítő által épített tereppályát.

Részletes eredmények: http://nevezes.eventing.hu/#/Event/Info?eventId=16348

A folytatásra május 18. és 21. között kerül sor Kaposváron, reméljük, ott már kedvezőbb időjárási körülmények között.

 

(A fotón Hock Zsófia Valenciával, a két csillagos kategória győztese)

Last modified: 2023-04-21