Sikeresen lezajlott a kaposvári edzőtábor az utánpótlás-lovasok számára

Hírek

A Lovastusa Szakág április 3-7. között tartotta felkészítő edzőtáborát, elsősorban az utánpótlás bővített kerete számára, de a nem válogatott, fejlődni vágyó lovasoknak is lehetősége nyílt a részvételre.

Tizenöt páros vett részt az edzőtáborban, a terepedzésekhez pedig még többen csatlakoztak fiatal lovaikkal.

Az 5 nap kiváló lehetőséget adott gyakorlásra mindhárom részfeladatban.

Hétfőn Hevesy Barnabás tartott cavaletti feladatokkal tarkított idomítóedzést a lovasoknak, a második napon pedig vezényletével ugrógimnasztikai feladatokat gyakorolhattak a résztvevők.

Kedden egy elméleti előadást is hallhattak a fiatalok: Jobbik Ákos beszélt a tereppályán előforduló feladatokról, kombinációkról és az erőnléti edzésekről.

Szerdán reggel Gömbös Endre András tartott egy gyakorlati bemutatóval egybekötött, ülésjavító elméleti előadást, ezután pedig Sós Attila vezetésével a tereppályán gyakorolhatták a párosok a különböző típusfeladatokat.

A csütörtöki napon kisebb osztályokban Hafner Dóra vezetett díjlovagló edzéseket a felállított díjlovas négyszögben, ahol a lovak alapállapotának javításán és a feladatok pontos végrehajtásán volt a hangsúly, különös tekintettel a párosok gyengeségeinek javítására.

Az edzőtábor utolsó napján egy újabb terep edzésnap következett Hargitai János irányításával, ezen a napon az árkok és a kombinációk kaptak nagyobb figyelmet.

Az edzőtábor intenzív 5 napja hasznos és tanulságos volt a lovak és lovasok számára is, így a szakág az igényeknek megfelelően a jövőben is tervezi hasonló edzőtáborok és képzések szervezését.

Last modified: 2023-04-12