Lovastusa Ló Állapot Indexe (Horse Form Index)

Egyéb, Hírek

Az FEI 2022. január 21-től a nemzeti szövetségek, sportolók és tulajdonosok számára is elérhetővé teszi a lovastusa ló állapot indexet (Horse Form Index, HFI) a FEI adatbázisában, valamint a nemzeti szövetségek és hivatalos személyek számára (versenyekkel összefüggésben) a FEI nevezési rendszerben.

A HFI a FEI által az EquiRatings® támogatásával kifejlesztett minősítés, amely egy ló legfrissebb tereperedményeit követi nyomon. Minden olyan ló számára elérhető, amely FEI lovastusa 3* vagy magasabb szinten versenyez.

A HFI egy olyan mutató, amelyet egy FEI versenyeken induló ló meglévő teljesítménye alapján számítanak ki. Sportolók, tulajdonosok és nemzeti szövetségek számára fejlesztették ki, hogy fel tudják mérni a lovak teljesítményét, nyomon követhessék fejlődésüket, és segítsenek megalapozott döntések meghozatalában a versenyek előtt. Az eszközt úgy tervezték, hogy lehetővé tegye a hivatalos személyek számára a rendezvényekre benevezett lovak megfigyelését, valamint a felkészültség és a teljesítmény felmérését a terepversenyek során.

A HFI nem helyettesíti a minimum alkalmassági követelményeket (MER-eket), amit a 2022-es FEI versenyszabályzat szerint kell teljesíteni (520. cikk).
A Lovastusa Szakbizottság kéri a lovasokat, hogy ellenőrizzék lovaik HFI értékét a versenyzések tervezése során, illetve bátran keressék a Szakbizottságot, amennyiben segítségre van szükségük.
A HFI-ről bővebb leírást találhatnak a FEI honlapján a lovastusa/kockázatkezelés/HFI menüpont alatt.
https://inside.fei.org/fei/disc/eventing/risk-management/hfi

Last modified: 2022-02-02