FEI regisztrációs számok / FEI útlevelek

Egyéb

Figyelem, új szabályok!

Február 1-től a MLSZ honlapon kialakított online FEI ID és FEI RC igénylés lehetővé teszi, hogy a lovasok/tulajdonosok, akár otthonról is igényelhetnek FEI számot és útlevelet.
Akadnak olyan esetek ahol hiányoznak adatok, nem került átírásra a nemzeti útlevél vagy a verseny napján kell számot vagy útlevelet készítenie az irodának.

Ezért az alábbi szabályok lépnek életbe kivétel nélkül:

  • Az adott versenyre nevezni kívánt lovaknak FEI számot és útlevelet az első állatorvosi kontroll napján már nem állítunk ki.
  • Csak abban az esetben állítunk ki FEI számot és útlevelet egy lónak, ha az aktuális tulajdonos szerepel az útlevélben.
  • A lovasokat a legtöbb esetben tájékoztatjuk arról, ha a lovának az FEI lóútlevele lejár, de kérnénk, hogy ezt a lovas is mindig ellenőrizze egy nemzetközi verseny előtt. Aki a verseny előtt egy nappal lovat cserél, amelynek lejárt az útlevele, azt az útlevelet értelemszerűen már nem tudjuk az FEI szabályzatnak megfelelően meghosszabbítani (FEI rendszerben való hosszabbítás + matrica beragasztása az útlevélbe + szövetségi pecsét). Ilyenkor csak a rendszerbe írjuk be az új dátumot, amennyiben a lovas bankkártyával az ügyfélkapun keresztül befizeti a hosszabbítás díját. Ezután az esetek 90%-ban nem hozzák be az útlevelet, hogy a matricát beragasszuk, ezért a jövőben a tulajdonost/lovast e-mailben értesítjük, hogy egy hét áll rendelkezésére behozni az útlevelet. Amennyiben ezt nem teszi meg, a ló licencét inaktiváljuk és nem nevezhető addig se nemzeti, se nemzetközi versenyre!

Last modified: 2019-07-25