Sikeres EB szereplés

Hírek

Sikeres szerepléssel tért haza Szabó Orsolya a lengyelországi Strzegomból, ahol a Lovastusa Felnőtt Európa Bajnokságon az 55. helyen végzett.

 

Sikeres szerepléssel a zsebében tért haza Szabó Orsolya a lengyelországi Strzegomból, ahol az idei lovastusa Felnőtt Európa Bajnokságot rendezték. Orsi 2016. októberében Florestiben, a CCI***-on szerzett 2. helyezésével vívta ki az indulási jogot.

A 133 nevezésből, végül is 77 lovat vezettek fel a szerdai állatorvosi vizsgán. A díjlovaglás 2 nap alatt zajlott le, kimagasló volt Bettina Hoy 83,59 %-os lovaglása. Elegancia, könnyedség, pontosság. Orsi az idei év legjobban sikerült díjlovaglásával, 60.13%-ot ért el.

 

A terep nehézségére jellemző, hogy a 77 indulóból 14 versenyző nem tudta befejezni, akik közül 10 csapattag volt, mint például az Ingrid Klimke előtt 10 hibaponttal (!) vezető Bettina Hoy vagy Felix Vogg. Orsinak 2 terephibája volt és időtúllépése. A vasárnapi állatorvosi szemle után további 7 versenyzőt zártak ki vagy lépett vissza, köztük Oliver Townend és a lengyelek legnagyobb sajnálatára, a terepen hibátlanul lovagló Pawel Spisak is.

 

Az ugró még hozhatott volna egy kis izgalmat, mert a két vezető német között nem volt egy fa, de Ingrid lenullázott, természetesen Michael Jung is, de ez sem volt elég a csapat győzelemhez, mert Julia Krajewski terepen kapott 20-sával, csak második lett a német válogatott, a győzelmet a britek szerezték meg. Harmadik helyen a svédek és nagy meglepetésre a franciák a 13 csapatból csak a 11. Orsi kettőt ütött az ugróban így végül is az 55. helyen zárta a versenyt.

Last modified: 2018-12-14