Keres�s

***
 
Vezetőség
 
Versenynaptár - Versenykiírás
 
Nyomtatványok
 
Nyilvántartások
 
Határozatok
 
Jegyzőkönyvek
 
Szabályzatok - Beszámolók
 
Bajnokok válogatottak
 
Archívumok - Egyéb írások
 
 
Versenyrendezők FIGYELEM!

Felhívás!

 

Tisztelt Sporttársak, versenyszervezők!

 

A 2011. évi szabadtéri sportszezon hamarosan kezdetét veszi. A januári diszkótragédia kapcsán a kormány, tavasszal szigorúbb szabályozást tervez bevezetni, amely érinti a szabadtéri rendezvényeket is. Valószínű, hogy az eddigi 1000 főnél nagyobb szabadtéri rendezvényeket, nem csak bejelentési, hanem hatósági, szakhatósági engedélyekhez kötik.

A tervek szerint, megváltoznak a sportlétesítmények üzemeltetési feltételei is. Egyelőre nincs információnk arról, hogy a sporttörvény fentiekkel kapcsolatos kérdéseit mennyiben érintik a jogszabály-módosítások.

 

 


A Magyar Lovas Szövetség az elmúlt évben egy ajánlást fogalmazott meg „A lovas versenyek és rendezvények szervezése" kérdéseiben.
/Honlapunkon, a szabályzatok menüpontban megtalálható)


Az ajánlással az volt a cél, hogy segítséget nyújtson a szervezőknek a jogszabályi háttér összefoglalásával, a rendezvények biztosításával, az esetleges vészhelyzetek megelőzésével és kezelésével kapcsolatosan.

 


Az ajánlás, természetesen nem teljes körű, azonban átfogja a tervezett kormányi szabályozási területeket, a bejelentési kötelezettségek rész jelenleg is érvényes.

 

A Magyar Lovas Szövetség szakértői folyamatosan figyelemmel kísérik az ezzel kapcsolatos jogszabályi változásokat, és időben tájékoztatni fogják az egyesületeket, versenyszervezőket az aktuális kérdésekről.

 


Addig is azt javasoljuk, hogy a versenyek rendezése előtt, tájékozódjanak a helyi hatóságoknál az esetleges változásokról. Ezer főt meghaladó rendezvényeknél célszerű biztonsági kérdésekkel foglalkozó szakembert alkalmazni.

 


Minden versenyzőnek, szervezőnek, egyesületnek, lovas barátnak eredményes és biztonságos versenyzést kívánunk!

 
PARTNEREK
weboldalkďż˝szďż˝tďż˝s, webdesign, weblapkďż˝szďż˝tďż˝s © 2008 Magyar Lovas szďż˝vetsďż˝g www.lovasszovetseg.hu