Versenyrendezők FIGYELEM!

Felhívás!

Tisztelt Sporttársak, versenyszervezők!

A 2011. évi szabadtéri sportszezon hamarosan kezdetét veszi. A januári diszkótragédia kapcsán a kormány, tavasszal szigorúbb szabályozást tervez bevezetni, amely érinti a szabadtéri rendezvényeket is. Valószínű, hogy az eddigi 1000 főnél nagyobb szabadtéri rendezvényeket, nem csak bejelentési, hanem hatósági, szakhatósági engedélyekhez kötik.

A tervek szerint, megváltoznak a sportlétesítmények üzemeltetési feltételei is. Egyelőre nincs információnk arról, hogy a sporttörvény fentiekkel kapcsolatos kérdéseit mennyiben érintik a jogszabály-módosítások.

A Magyar Lovas Szövetség az elmúlt évben egy ajánlást fogalmazott meg „A lovas versenyek és rendezvények szervezése" kérdéseiben.
/Honlapunkon, a szabályzatok menüpontban megtalálható)

Az ajánlással az volt a cél, hogy segítséget nyújtson a szervezőknek a jogszabályi háttér összefoglalásával, a rendezvények biztosításával, az esetleges vészhelyzetek megelőzésével és kezelésével kapcsolatosan.

Az ajánlás, természetesen nem teljes körű, azonban átfogja a tervezett kormányi szabályozási területeket, a bejelentési kötelezettségek rész jelenleg is érvényes.

A Magyar Lovas Szövetség szakértői folyamatosan figyelemmel kísérik az ezzel kapcsolatos jogszabályi változásokat, és időben tájékoztatni fogják az egyesületeket, versenyszervezőket az aktuális kérdésekről.

Addig is azt javasoljuk, hogy a versenyek rendezése előtt, tájékozódjanak a helyi hatóságoknál az esetleges változásokról. Ezer főt meghaladó rendezvényeknél célszerű biztonsági kérdésekkel foglalkozó szakembert alkalmazni.

Minden versenyzőnek, szervezőnek, egyesületnek, lovas barátnak eredményes és biztonságos versenyzést kívánunk!