Kiegészült a szakbizottság!

Egyéb, Hírek

Szakági Közgyűlés – 2022. február 28.

A közgyűlési jegyzőkönyvet a hitelesítés után közzé tesszük honlapunkon, ill. egy „képes” beszámolót.

Addig is;

• Dr. Bogár Orsolyával egészült ki a szakbizottság, így ismét hét taggal dolgozhat az Egyed László lemondását követően hat tagra zsugorodó szakági elnökség!
  • A szövetségi kapitányi tisztség nem lesz pályáztatva, kapitány nem lesz felkérve, kinevezve. A szakbizottság állít objektív feltételeket a válogatott keretbe jutás feltételeiről.
    • Adott korosztályos versenyre csapatvezető kerül felkérésre és megbízásra.
  • Az ITM támogatás felhasználása nem kizárólag egy – egy együttes támogatására lett használva, szélesebb körben verseny helyszínek és infrastruktúrafejlesztésre fordítódott. Alulról építkezés, tömegbázis növelése. Eredményszámító program, akadályjelzések, biztonsági rendszerek (MIM).

2022 évi tervek:

1. Elnök Úr: április végén lovastusa fórumon szeretne vitát, beszélgetést szervezni az alábbi pontok körvonala mentén.
    2. Stílus verseny bevezetése: „A” kategóriából 1 csillagos szintre stílus terep eredmény is szükséges lenne. A stílus versenyeken mindhárom részfeledatot teljesíteni kell, a terep, esetleg az ugró vizsga stílusértékelés. Stílusbírók képzése.
    3. Bírók és edzők képzése, továbbképzése több forráshoz jutna. A bírói létszám bővítése. Martin Pleva kurzus Kaposvár, FEI kurzus Kaposvár.
    4. Műhely programrendszer bevezetése, a fiatal lovasok képzésére. Az ország területi felosztását, figyelembe véve, megfelelő infrastruktúra meglétével pályázhat 2-4 centrum. A programban való részvétel nem kötelező. A centrumokkal szemben működési és versenyeredmény elvárások felállítása. Az MLSZ elnöksége is nagyjából ezt várja el a szakágtól.

Last modified: 2022-03-02